Στο ελληνικό κίνημα #Mee_Too αναφέρθηκε, στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα", Βασίλης Γάκης.

"Θαυμάζουμε για τη δύναμη της ψυχής, υποστηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι στις γυναίκες και τους άνδρες που βρήκαν την δύναμη να καταθέσουν δημόσια τις εμπειρίες τους και έκαναν τη σιωπή τους δημόσιο λόγο, αφύπνισαν την ελληνική κοινωνία και όλοι μαζί συντεταγμένα λέμε φτάνει πιά" τόνισε. Και δήλωσε ότι η παράταξη "στέκεται δίπλα στα θύματα των καταχραστών της κάθε μορφής εξουσίας, θεσμικής η αυθεντίας (γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων) και ενθαρρύνουμε όσους δεν έχουν ακόμη τολμήσει να σπάσουν κι αυτοί τη σιωπή τους".

Εξέφρασε τη συμπαράστασή τους σε όλους όσοι αποφάσισαν και θα αποφασίσουν να μιλήσουν.

Σε ένα βαθιά ριζωμένο, διαταξικό, διαχρονικό και παγκόσμιο πρόβλημα όπως αυτό της κακοποίησης, η δημοσιοποίηση και η καταγγελία είναι το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα.

"Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε και να αγκαλιάσουμε τα θύματα και να ενισχύσουμε όσο μπορούμε θεσμικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων αλλά και να οπλίσουμε την κοινωνία με αρχές που θα ανατρέπουν στερεότυπα άνισης μεταχείρισης προσβλητικών ταπεινωτικών συμπεριφορών σεξισμού και βίας", υπογράμμισε.

Και κατέληξε: "Επιθυμούμε μέσα από όλα αυτά να στείλουμε κι ένα μήνυμα στους Έλληνες γονείς. Να βρίσκονται πάντα στο πλάι των παιδιών τους, να διατηρούν τον δίαυλο επικοινωνίας τους ανοιχτό και να τα παροτρύνουν για δημοσιοποίηση κάθε μορφής βίας και μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε παραβιαστική και ταπεινωτική συμπεριφορά. Η συζήτηση έχει ανοίξει και πρέπει να ανοίξει παντού... στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας, σε κάθε βαθμίδα της κοινωνικής ζωής".