Τα... στραβοπατήματα της περασμένης εβδομάδας έχουν αφήσει τον ΠΑΟΚ πίσω στη βαθμολογία. Η νίκη κόντρα στον Βόλο βοήθησε την ομάδα να αφήσει πίσω της τις απώλειες με ΑΕΛ και Ατρόμητο. Πλέον στον ΠΑΟΚ άπαντες επικεντρώνονται στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Η αναμέτρηση είναι... τελικός, καθώς ο Δικέφαλος αναζητά μία ένεση ψυχολογίας, για να μπορέσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στη συνέχεια. Η ομάδα γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για τον κόσμο και οφείλει να δώσει τα πάντα για να πάρει τη νίκη που θα την τονώσει, δίνοντας της μέρος της χαμένης της αυτοπεποίθησης.Δύο εξ αυτών κινδυνεύουν να χάσουν έναν από τους επόμενους αγώνες του Δικεφάλου αν δουν ακόμα μία κίτρινη κάρτα. Ο λόγος για τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, οι οποίοι βρίσκονται στο όριο. Με τον Γκαρσία να έχει ήδη αρκετές απουσίες από τιμωρίες τελευταία, ο Ουρουγουανός τεχνικός θα ήθελε οι δύο κομβικοί ποδοσφαιριστές του να μην αντικρίσουν σύντομα κάρτα. Σίγουρα Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί καλούνται να είναι πιο προσεκτικοί, παρότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παιχνίδι στο οποίο ανεβαίνουν οι σφιγμοί για όλους τους παίκτες στην προσπάθεια να έρθει η πολυπόθητη νίκη.
Τέλος οπως εγινε γνωστο ο Μίκαελ Φάμπρι θα είναι ο διαιτητής στο ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ο 37χρονος Ιταλός «σφυρίζει» στην Serie A από το 2013. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάουρο Βιβέντσι και Αλεσάνταρο Λο Σισέρο και 4ος ο κ. Παπαπέτρου. Στο VAR θα είναι οι Τζιανπάολο Καλβαρέσε και Κώστας Τριανταφύλλου.