Σε όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να είναι έτοιμα να υποδεχθούν εκ νέου από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, μαθητές και εκπαιδευτικούς, προχώρησε ο δήμος Θέρμης. 

Ήδη, από χθες, οπότε οριστικοποιήθηκε η απόφαση για την επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, καθώς και τα μέλη της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα που τυχόν υπάρχει σχετικά με την επανέναρξη των μαθημάτων. 

Από το πρωί, σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, τρία συνεργεία, κάνουν απολυμάνσεις στα δεκατρία σχολικά κτίρια στα οποία λειτουργούν τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς και το ΕΠΑΛ στο δήμο Θέρμης. Παράλληλα, ο δήμος έχει παραδώσει στους διευθυντές των σχολείων αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία μέσα καθαρισμού, καθώς και προστατευτικές μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τις οποίες είχε αποστείλει το προηγούμενο διάστημα η Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Τέλος, τις προηγούμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης, περίπου 120 άτομα τα οποία απασχολούνται στην καθαριότητα των σχολείων, υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ PCR για την ανίχνευση covid-19. Τα τεστ έγιναν από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με το οποίο ο δήμος Θέρμης έχει συνεργασία για τη διενέργεια τεστ covid σε όλο το προσωπικό του. 

“Όπως έγινε πριν από μερικές μέρες με τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, έτσι και τώρα, με τα γυμνάσια και τα λύκεια, ο δήμος Θέρμης έκανε ό,τι χρειαζόταν προκειμένου να σχολεία μας να είναι έτοιμα να υποδεχθούν με ασφάλεια τους καθηγητές και τους μαθητές. Εμείς είμαστε και παραμένουμε πάντα δίπλα τους, θα τους υποστηρίζουμε στο έργο τους, ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά, όπως συνέβη και όλες τις προηγούμενες ημέρες μετά την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου.