Αποχώρησαν, τόσο η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοιτάμε Μπροστά», όσο και η "Λαϊκή Συσπείρωση", από τη σημερινή απολογιστική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με άλλες παρατάξεις και κάποιους από τους προσκεκλημένους φορείς.

Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από την παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά", η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική, όπως τη χαρακτηρίζει, διάταξη της συνεδρίασης. Κάνει λόγο για συνεδρίαση "που αν και προοριζόταν για φιέστα, τελικά κατέληξε σε φιάσκο". 

Υποστηρίζει ότι η διάταξη των ομιλητών της συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Από την πλευρά της, η "Λαϊκή Συσπείρωση" χαρακτηρίζει "απαράδεκτο" το γεγονός ότι στη σημερινή συνεδρίαση προσκλήθηκαν και οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Αυγής” και, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για "στήριξη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής". Υποστηρίζει ότι "επί της ουσίας με αυτή την κίνηση δόθηκε δημόσιο βήμα σε αυτούς που αμετανόητοι στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την εγκληματική δράση της καταδικασμένης πλέον Χρυσής Αυγής".

Όσον αφορά τη συνεδρίαση, η ατζέντα του απολογισμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν μακρά, με  έργα ύψους 2 δις ευρώ που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. 

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, τα έργα και τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που δεν εμπόδισαν όπως είπε την υλοποίηση του σχεδίου Ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ χαρακτήρισε το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες.

Μεταξύ των τομέων αιχμής της επόμενης περιόδου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, οι πράσινες και ψηφιακές υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ενεργειακή απόδοση των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων…