Ταχυδρομεία και Ίντερνετ καφέ είχε βάλει στο στόχαστρο συμμορία ληστών που μετέβαινε στους στόχους της με μοτοσικλέτες και διέφευγε με αυτές, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες.

Ένας από τη σπείρα, 34χρονος, συνελήφθη, χθες, μετά από έρευνα της αστυνομίας, για τις ληστείες που διαπράχθηκαν το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, η σπείρα (η αστυνομία έχει αποδείξεις ότι συμμετείχε τουλάχιστον άλλο ένα άτομο) λήστεψε τέσσερα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Κουφάλια Θεσσαλονίκης  και Πρώτη Σερρών και Ίντερνετ καφέ σε περιοχές της Καβάλας. Οι ληστές πήγαιναν στους στόχους τους με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Απειλούσαν το προσωπικό με πιστόλια, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με τα κράνη των μοτοσικλετιστών κι έπαιρναν όσα χρήματα έβρισκαν.  Μετά τη ληστεία έβαφαν τις μοτοσικλέτες σε άλλο χρώμα, για να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Χθες, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο στην περιοχή της Καβάλας.



Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του και σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, αλλά και σε σπίτι συγγενούς του, βρέθηκαν οι δύο μοτοσικλέτες, 21 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πινακίδα κυκλοφορίας, δύο κινητά και δύο ασύρματοι.

Σε βάρος του 34χρονου, καθώς και συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για Συμμορία, Ληστεία κατά συναυτουργία, Πλαστογραφία και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.