Δίνουν και παίρνουν οι απάτες στη Θεσσαλονίκη. Επιτήδειοι βάζουν στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες και, με απίστευτα ευφυείς κομπίνες, τσεπώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα και μόνον στην περιοχή δράσης του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε άτομα (ανάμεσά τους μία γυναίκα), που ενέχονται σε έξι περιπτώσεις απάτης και σε μία περίπτωση απόπειρας απάτης και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα:

Εμφανιζόταν ως ασφαλιστής 48χρονος Έλληνας υπήκοος, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2019 έως και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, κατάφερε σε τρείς περιπτώσεις να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Πουλούσε... φορτηγό 31χρονος, επίσης Έλληνας υπήκοος, ο οποίος κατάφερε να πάρει από 46χρονο προκαταβολή 1.000 ευρώ. Μόνον που φορτηγό... δεν υπήρχε!

Εξαπάτησε εταιρία 47χρονης, η οποία παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και κατάφερε να τσεπώσει 910 ευρώ περίπου.

Εμφανίστηκαν ως... αγοραστές μοτοσικλέτας 25χρονος και 19χρονη, Έλληνες υπήκοοι, πήραν τη μοτοσικλέτα από τον ιδιοκτήτη, αλλά δεν έδωσαν φράγκο!

Παρόμοια απάτη και από 23χρονο, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, ζήτησε προκαταβολή, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής κατάλαβε τι γινόταν και ειδοποίησε την αστυνομία. 

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.