Για αποφάσεις που στην ουσία ενισχύουν τους μεγάλους του λιανεμπορίου και σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας,  κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων  Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, Πέτρος Καλπακίδης αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τη λειτουργία του λιανεμπορίου μέσω του click away.

«Κατανοούμε πως πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη υγεία, ωστόσο και η οικονομία πλέον και δη το μικρομεσαίο επιχειρείν, πνέουν τα λοίσθια. Με πρακτικές τύπου click away, ουσιαστικά ο εμπορικός κόσμος παραμένει με κατεβασμένα τα ρολά. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως άλλοθι πως η αγορά δούλεψε τις ημέρες των εορτών» τονίζει ο κ. Καλπακίδης υπογραμμίζοντας πως ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στο λιανεμπόριο.

«Τα καταστήματα του δικού μας κλάδου, στην πλειονότητα τους δεν διαθέτουν e-shops και δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away για πρακτικούς λόγους αλλά και για λόγους ασφαλείας. Δυστυχώς η πρακτική που επελέγη θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το λιανεμπόριο που προσπαθεί να επιβιώσει με νύχια και δόντια και χωρίς την απαιτούμενη στήριξη» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ τονίζοντας πως «έστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να δοθεί η δυνατότητα εισόδου πελατών βάσει των τ.μ. στα κοσμηματοπωλεία, που ούτως ή άλλως διαθέτουν ελεγχόμενες εισόδους».