Ταφόπλακα στα μικρομάγαζα -ειδικά στις συνοικίες των πόλεων- βάζει η κυβέρνηση με την εφεύρεση του Click Away, που ανακοίνωσε, σήμερα, η κυβέρνηση.

Κατ' αρχήν απαγόρευσε το άνοιγμα σε καταστήματα που βρίσκονται εντός στοάς -ακόμη και με το click away. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για τα μικρομάγαζα στις στοές της Ερμού και των γύρω δρόμων του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Ή, για τους μικροεπαγγελματίες που έχουν αγοράσει έναν πάγκο στα μολ.

Επίσης, άφησε ελεύθερα τα σούπερ μάρκετ να πωλούν όποια είδη θέλουν. Άρα, ποιος θα τρέξει σε μαγαζί δώρων, για παράδειγμα, ή ποιος θα μπει στην ταλαιπωρία του clikc away για να πάρει μία φούτερ; Θα την πάρει από το μεγάλο σούπερ μάρκετ...

Αλλά ακόμη και για τα μεγάλα καταστήματα του κέντρου, το click away είναι... δώρο άδωρο. Τα περισσότερα λειτουργούν και ηλεκτρονικά καταστήματα, ενώ κάποιοι κατάφερναν να κάνουν παραδόσεις και από καταστήματα! Παράδειγμα γνωστή εταιρία καυσίμων που διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα. Παρέδιδε είδη από τα... πρατήριά της.

Επίσης, με το click away δεν έχεις τη δυνατότητα να πας στο κατάστημα, να δεις την παραγγελία σου και, ενδεχομένως, αν δεν σου αρέσει, να μην αγοράσεις το είδος, ή να το αλλάξεις. Άρα, ποιον εξυπηρετεί όλη αυτή η φασαρία; Αντίθετα, στα σούπερ μάρκετ, μπορείς να πας, να δεις στο καλάθι το.. φούτερ, να το βάλεις πάνω σου για να δεις στο περίπου αν σου κάνει και, μετά, να πας στο ταμείο.

Στην... αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, λέει μια παροιμία. Γι αυτό, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις, είδαμε και διαφημίσεις εταιριών να προτείνουν συνεργασίες για τη δημιουργία e-shop. Η κρίση του ενός, η οικονομική λύση του άλλου...