Κύκλωμα διακίνησης χασίς σε όλη τη χώρα, με έδρα χωριό της Βοιωτίας, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θήβας και Χαλκίδας.

Οι αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη είχαν την πληροφορία ότι σπείρα που αποτελούνταν από δυο αλλοδαπούς ηλικίας 29 και 30 ετών και δύο Ρομά  52  και 51 ετών, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς στη Θεσσαλονίκη. Από τις έρευνες προέκυψε μεγαλύτερο... λαβράκι, αφού διαπιστώθηκε πως η Θεσσαλονίκη ήταν μόνον μία από τις περιοχές δράσης της σπείρας. Το... χασισοχώραφο βρισκόταν σε σπίτι της Βοιωτίας, όπου το κύκλωμα είχε στήσει υδροπονική καλλιέργεια και το πεδίο δράσης έφθανε ως τη Μύκονο!

Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται από την αστυνομία ο 29χρονος αλλοδαπός, ενώ οι συνεργοί του είχαν διαφορετικούς ρόλους ο καθένας: Άλλος ήταν ο... καλλιεργητής κι άλλοι αυτοί που αναλάμβαναν τη διάθεση ποσοτήτων σε "ντίλερ" σε διάφορες περιοχές της χώρας.





Σε έρευνα στα σπίτια των φερόμενων ως δραστών και στο σπίτι της Βοιωτίας, βρέθηκαν 214 δενδρύλλια κάνναβης σε ισάριθμες γλάστρες, τρία δέματα και μικροδέμα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους δυο κιλών και 737 γραμμαρίων, 75 δεμάτια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης συνολικού βάρους έξι κιλών και 250 γραμμαρίων, αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης συνολικού βάρους 32 κιλών και 50 γραμμαρίων, 51,5 ναρκωτικά χάπια, πιστόλι με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια, 28.960 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim, δύο ζυγαριές και εξοπλισμός για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στο σπίτι που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, είχαν συνδέσει το παροχικό καλώδιο της απευθείας σε καλώδιο εμπορίου, παρακάμπτοντας τη μετρητική διάταξη, προκειμένου να μην καταγράφεται η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλωνόταν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών», «Κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας» και παράβασης των Νόμων «Περί όπλων» και «Περί αλλοδαπών». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.





Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία