Μάχη με συμμορία ληστών έδωσαν αστυνομικοί και κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο από αυτούς, μετά από άγρια καταδίωξη που θύμιζε αστυνομική ταινία του Χόλιγουντ, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, χθες 12 Δεκεμβρίου 2020, το απόγευμα.

Οι συλληφθέντες είναι δύο νεαροί Ρομά, ηλικίας 24 και 25 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση  αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων», «Απείθειας», «Επικίνδυνης Σωματικής βλάβης» και παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις». Αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Όλα άρχισαν χθες το πρωί. Οι φερόμενοι ως δράστες έκλεψαν πινακίδα κυκλοφορίας και την τοποθέτησαν σε άλλο Ι.Χ. Στη συνέχεια πήγαν σε επιχείρηση στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και αφού προκάλεσαν φθορές για να καταφέρουν να μπουν μέσα και να ανοίξουν γραφεία, συρτάρια και ντουλάπια, έκλεψαν μικρό χρηματικό ποσό και έναν μηχανισμό απόδοσης τραπεζικού πιν -προφανώς για να προβούν, στη συνέχεια, σε αναλήψεις από τους λογαριασμούς της εταιρίας, μέσω Ίντερνετ.

Η δράση τους δεν σταμάτησε εδώ: Αργότερα την ίδια ημέρα και με το ίδιο όχημα εισέβαλαν σε εταιρεία σε περιοχή της Ευκαρπίας και αφού έσπασαν την κεντρική πόρτα, στη συνέχεια έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 113.777,80 ευρώ.

Στο μεταξύ, ήχησε ο συναγερμός της εταιρίας και ο ιδιοκτήτης με το γιο του ειδοποίησαν την αστυνομία κι έσπευσαν προς το σημείο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων έπειτα από άμεσες ενέργειες, εντόπισαν τους φερόμενους ως δράστες σε κοντινό σημείο. Έστησαν μπλόκο με τα υπηρεσιακά οχήματά τους κι εκεί βρέθηκαν ο ιδιοκτήτης με το γιο του. 

Οι φερόμενοι ως δράστες δε δίστασαν λεπτό: Όταν είδαν το μπλόκο, προκειμένου να διαφύγουν, έπεσαν με ταχύτητα, με το όχημα που χρησιμοποιούσαν, πάνω σε ένα περιπολικό, αλλά και στο Ι.Χ. των ιδιοκτητών της εταιρίας, όπου επέβαιναν ο ιδιοκτήτης και ο γιος του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο τελευταίος και να προκληθούν φθορές στα οχήματα.

Το, σχεδόν διαλυμένο, όχημα των τεσσάρων ακινητοποιήθηκε και τα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας βγήκαν από το αυτοκίνητο με σκοπό να διαφύγουν. Το ΄βαλαν στα πόδια, όμως οι αστυνομικοί τους κυνήγησαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν δύο από αυτούς, μετά από άγρια πάλη!

Ακολούθησε έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, από την οποία προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, οργανώθηκαν προκειμένου να διαπράττουν κλοπές.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τόσο από το παραπάνω όχημα, όσο και από την κατοχή των συλληφθέντων βαριοπούλα, μεταλλικός λοστός, κατσαβίδια, φορητός πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Αστυνομίας, το συνολικό χρηματικό ποσό που έκλεψαν από την τελευταία περίπτωση, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, 506 ευρώ και 400 ρούβλια, μηχανισμός απόδοσης τραπεζικού pin το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη και η κλεμμένη πινακίδια κυκλοφορίας που αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Ααστυνομία.
Πηγή: Δελτίο Τύπου