Την ίδια στιγμή που οι πωλητές των λαϊκών αγορών με πωλούμενα είδη τα είδη ρουχισμού και τα βιομηχανικά είδη δεν δραστηριοποιούνται, προκειμένου να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, προς τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα λειτουργούν με click away και τα σούπερ μάρκετ θα πωλούν τα... πάντα.

Αυτό υπογραμμίζουν, σε επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή  υπουργό  Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκο  Παπαθανάση και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, τα μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης.

Στην επιστολή τους υπογραμμίζουν ότι από την αρχή της πανδημίας, "σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο διαλαλούμε τη μέγιστη ασφάλεια που προσφέρουν στους καταναλωτές - πολίτες οι λαϊκές αγορές", πως έχουν πάρει κάθε απαιτούμενο μέτρο, πως αντιλαμβάνονται ότι με το click away προσπάθεια της κβέρνησης είναι να αποφευχθεί ο συνωστιμός σε κλειστούς χώρους κι επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στις λαϊκές αγορές λόγω της φύσης τους. 

Όσον αφορά το click out, αναρρωτιούνται:

"Αυτό τώρα δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των πωλητών λαϊκών αγορών, που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα; Δεν πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να βρουν επιτέλους έναν τρόπο για να αποκτήσουν στις τόσο δύσκολες συνθήκες που ζούμε ένα εισόδημα";

Ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό και τα κυβερνητικά όργανα "να εξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα για να μην υπάρχουν ανισότητες και αδικίες σε βάρος ανθρώπων που ζουν από ένα μεροκάματο".