Συνελήφθη νεαρός Ρομά που φέρεται, μαζί με συνεργό του, είχαν ληστέψει ηλικιωμένη, τον περασμένο Απρίλιο, μέσα στο σπίτι της, σε περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Ο συλληφθείς, 27 ετών, μαζί με 23χρονο κι άλλον έναν συνεργό τους που αναζητείται, εισέβαλαν στο σπίτι 75χρονης από το παράθυρο, τη χτύπησαν και την ανάγκασαν να τους δώσει 1.800 ευρώ και την κάρτα αναλήψεων που είχε. Στη συνέχεια, πήγαν σε ΑΤΜ κι έκαναν αναλήψεις άλλων 1.200 ευρώ. Επίσης, ο 27χρονος, μετέφερε στο δικό του λογαριασμό άλλα 6.400 ευρώ!

Μετά από έρευνα της αστυνομίας, οκτώ μήνες μετά, η αστυνομία κατέληξε στην εμπλοκή του 27χρονου. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θερμαϊκού, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση και, χθες 19 Δεκεμβρίου 2020, συνέλαβαν τον 27χρονο στο σπίτι του, σε περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η 1η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του 27χρονου και του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για  τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του «Νόμου περί όπλων», «Απάτης» και «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». 

Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 23χρονου και τον τρίτο της παρέας, συνεχίζονται.