Τι κι αν υπάρχει απαγορευτικό για συναθροίσεις; Οι τζογαδόροι απέδειξαν ότι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια!  Συγκεντρώνονταν, κάθε βράδυ, σε πολυτελή λέσχη στη δυτική Θεσσαλονίκη και, φυσικά, χωρίς μέτρα ασφαλείας, έπαιζαν από μπλακ τζακ ως πόκα!

Με το που έφθασε η πληροφορία στην αστυνομία ότι στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργεί -λες και δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα- λέσχη, οργανώθηκε ολόκληρη επιχέιρηση. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με τη συνδρομή του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, μπούκαρε στη λέσχη και διαπίστωσε ότι διενεργούνταν παράνομα τυχερά παιχνίδια ενώ παραβιάζονταν ασύστολα τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα ηλικίας 23 έως 55 ετών (16 Έλληνες και δυο αλλοδαποί) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  παράβασης Νομοθεσίας περί τυχερών και μη παιγνίων, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως υπεύθυνος για τη λειτουργία συνελήφθη 65χρονος καθώς, την ώρα της εφόδου των αστυνομικών, βρέθηκαν έντεκα τζογαδόροι να παίζουν μπλακ τζακ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Σερρών για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν άλλοι έξι τζογαδόροι, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, ενώ διαπιστώθηκε ότι ένα εξ’ αυτών (μια 28χρονη) κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και μύλο κάνναβης. 

Σημειώνεται ότι σε όλα τα άτομα βεβαιώθηκαν πρόστιμα τόσο για παραβίαση περιορισμού κίνησης, όσο και για μη χρήση μάσκας, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη – διοργανωτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από την κατοχή των παικτών και του ιδιοκτήτη, καθώς και από το εσωτερικό του καταστήματος:

Το συνολικό χρηματικό ποσό των (9.902) ευρώ ως προερχόμενο – προοριζόμενο για το απαγορευμένο παιχνίδι,

227 μάρκες,

τρεις κασετίνες που περιείχαν πλήθος από μάρκες, τράπουλες, καθώς και τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και αντίστοιχα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τις φωτογραφίας έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία