Στα μέτρα στήριξης των ελευθεροεπαγγελματιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα συμπεριληφθούν τελικά οι ιατροί και οι οδοντίατροι της χώρας. 

Η κυβέρνηση αρχικά δεν είχε εντάξει τους ιατρούς και οδοντιάτρους στη λίστα με τους επαγγελματίες που θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, αλλά έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία της ιατρικής και οδοντιατρικής κοινότητας, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε πως θα συμπεριληφθούν στη λίστα και άλλες επιστημονικές κατηγορίες, οι οποίες επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης είχαν αποστείλει μάλιστα σχετική επιστολή στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτση, τονίζοντας πως «οι υγειονομικοί, παρά την υγειονομική φύση της κρίσης, πλήττονται οικονομικά και ειδικά οι νέοι, λόγω του περιορισμού των κύκλων των εργασιών τους, με την εξυπηρέτηση κυρίως επειγόντων περιστατικών, απόρροια των οδηγιών που έχουν εκδοθεί για τα ειδικά πρωτόκολλα και την αποφυγή των μετακινήσεων».

«Η εξαίρεση των ιατρών και των οδοντιάτρων από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα έθετε θέματα ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» σημειώνουν οι κ.κ. Αθ. Εξαδάκτυλος και Αθ. Δεβλιώτης και υπογραμμίζουν ότι «ιατροί και οδοντίατροι ζητήσαμε από κοινού από τον υπουργό την άμεση αποκατάσταση του σφάλματος, αφού τα μέλη μας είναι ασφαλισμένα στον ΕΦΚΑ και έχουν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπερ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας – Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων. Ζητήσαμε λοιπόν να δοθεί η οικονομική ενίσχυση και στους επαγγελματίες υγείας, δίνοντας έτσι μία «ανάσα» σε όσους έχουν κλειστά ιατρεία και οδοντιατρεία».

Τελικά ο υπουργός Εργασίας φαίνεται ότι θα αποκαταστήσει το λάθος, καθώς, όπως ανακοίνωσε, θα στηρίξει τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και είχαν ενταχθεί την άνοιξη στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών.