Στην προσπάθεια πληρέστερης αντιμετώπισης των μεγάλων αναγκών λόγω της πανδημίας, η Διοίκηση της 4ης  ΔΥΠΕ, ανακοίνωσε πρωτοβουλία για μετακίνηση σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξειδικευμένων στη λειτουργία των ΜΕΘ Νοσηλευτριών/υτών, υποστηρίζοντας τις  ΜΕΘ της πόλης.

Στο κάλεσμα αυτό Γιατροί, Νοσηλεύτριες/υτές και Μαίες από  Κρήτη  Κομοτηνή και Αθήνα ανταποκρίθηκαν αμέσως και ήδη βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη εντασσόμενοι στη δύναμη του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. 

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζει:

"Με τη συνδρομή αυτών  στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γίνεται πραγματικότητα η δέσμευση για ανάπτυξη επιπλέον κλινών ΜΕΘ covid-19 φθάνοντας από τις 10  στις 25  και σταδιακά στις 30. Η ενέργεια αυτή αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης ευαισθησίας τους, της απεριόριστης κοινωνικής ευθύνης που αισθάνονται και της επαγγελματικής τους ακεραιότητας,  στοιχεία που καθημερινά αναδεικνύονται από τους εργαζόμενους στην στο χώρο της Υγείας στη χώρα μας".

Η Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καλωσορίζει τους υπαλλήλους αυτούς, τους ευχαριστεί ιδιαίτερα, τους  συγχαίρει και εύχεται καλή διαμονή και ασφαλή ολοκλήρωση της αποστολής τους.