Την άποψη ότι η κυβέρνηση "θα συνεχίσει να βάζει πάνω στο τραπέζι τη συζήτηση και όχι Navtex και πλοία", εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Όπως είπε, "το θέμα έχει ξεφύγει από τα ελληνικά ή τα τουρκοκυπριακά ζητήματα και  είναι πλέον  ευρωπαϊκό. Αγγίζει στο σύνολό τους τις ευρωτουρκικές σχέσεις, είτε έχουν να κάνουν με γεωπολιτικά συμφέροντα, είτε με το μεταναστευτικό, είτε με την οικονομική συνεργασία. Και, επιτέλους, υπάρχει ένα πλαίσιο στο τραπέζι που μπορεί να ωθήσει και την Τουρκία σε μία πιο λογική συμπεριφορά τους επόμενους μήνες". 

Ειδικά για την περίφημη «διπλωματία των σεισμών», υποστήριξε ότι "οι λαοί είναι έτοιμοι για συνεργασία. Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη θέματα τα οποία οδηγούν σε συγκρούσεις, που είναι προκλητικά, που οδηγούν σε στρατικοποίηση και ας προχωρήσουμε σε μία ειλικρινή συζήτηση.  Οι διερευνητικές επαφές είναι στο τραπέζι και το πλαίσιο είναι συγκεκριμένο. Ας λύσουμε τη μία και μοναδική διαφορά που έχουμε που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, για να είναι αυτό μια αφετηρία συνεργασίας και ευημερίας για τους λαούς όλης της Ανατολικής Μεσογείου". 

Τέλος, για τα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν χθες, είπε:

"Φτάνουν τα 2,3 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν χθες προκειμένου να καλύψουμε την απώλεια εισοδήματος, που θα έχουν οι κλάδοι της οικονομίας και οι εργαζόμενοι που πλήττονται. Αν χρειαστεί φυσικά θα διευρυνθούν. Το πρόβλημα είναι κυρίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην εστίαση. Υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσό, 2.000 ευρώ για στήριξη ακόμα και σε ένα μικρό καφέ. Θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πληγούν μόνο τον Νοέμβριο, είχαν πληγεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και είχαν πολύ μεγάλες απώλειες σε συνδυασμό και με τη μείωση του τουρισμού. Ο κλάδος της εστίασης πραγματικά έχει πληγεί πάρα πολύ. Θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους και σε επίπεδο εργαζομένων και σε επίπεδο επιχειρηματιών. Όλα τα μέτρα εξετάζονται.

Έχει αποδείξει ο Πρωθυπουργός ότι πάντα είναι δίπλα και είναι έτοιμος να ακούσει την κοινωνία, να παρέμβει και να στηρίξει. Και αυτό μπορεί να το κάνει γιατί -λόγω της εμπιστοσύνης που έχουμε κερδίσει όλο το προηγούμενο διάστημα- έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου ο Υπουργός Οικονομικών να μπορεί  να προσαρμόζει την πολιτική μας έτσι ώστε όταν υπάρχει μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας, να στηρίζουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους".