Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα της εστίασης, με πρωτοβουλία του γραφείου πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε ως  συνέχεια της πρόσφατης επιστολής των 50 σωματείων εστίασης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το κλείσιμο των καταστημάτων.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της παρασκευής 6/10/2020, με συμμετοχή του υπουργού  οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα, του γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής κ.Θάνου Πετραλιά, της γ.γ εργασίας  κ.Άννας Στρατινάκη και αντιπροσωπειας του #estiasigreece απο ολες τις γεωγραφικες περιφερειες της χωρας.

Κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η εστίαση υποφέρει και  ότι χρειάζεται ευέλικτη και ειδικά σχεδιασμένη προσέγγιση. Υπήρξαν στοιχειοθετημένες προτάσεις  για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων ρευστότητας στα πλαίσια των μέτρων που  εξαγγέλθηκαν.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε δεύτερη συνάντηση, ώστε να γίνει διαβουλευση σε μια αναλυτική δέσμη προτάσεων με απώτερο σκοπό όλα τα καταστήματα εστίασης να έχουν βιώσιμη ευκαιρία επανεκκίνησης.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς, όπως υπογραμμίζουν σε σχετική ανακοίνωση, "η συζήτηση έγινε σε υψηλότατο επίπεδο καθώς η εστίαση πλέον συνομιλεί ισότιμα και με το ειδικό βάρος που της αναλογεί".