Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τους εορτασμούς της απελευθέρωσης της πόλης και της επετείου του 1940, ανακοίνωσε χθες βράδυ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προσασίας Ν. Χαρδαλιά, που έγινε στην παλιά νομαρχία (βίλα Αλατίνη).

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της έξαρσης της πανδημίας είναι πολύ συγκεκριμένος, δηλαδή, η τήρηση των μέτρων τα οποία συνιστούν οι ειδικοί και πρόσθεσε:

«Μετά το πορτοκαλί υπάρχει το κόκκινο, αλλά μετά το πορτοκαλί μπορεί να υπάρξει και το κίτρινο και το πράσινο. Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να γίνουν».

«Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες δεκατέσσερις μέρες» πρόσθεσε ο δήμαρχος και συνέχισε : «Αλλά η συνταγή είναι μια και πρέπει να την τηρήσουμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου».

Ερωτώμενος για τους εορτασμούς της πόλης, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή και με την Προεδρία της Δημοκρατίας για να αξιολογηθεί πως θα γίνουν οι εορτασμοί για την πόλη - μετά την ακύρωση και της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου - και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.