Το μήνυμα πως "η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε με αίμα και πόνο και θα συνεχίσουμε να την υπερασπιζόμαστε δίχως ίχνος εκπτώσεων, έναντι παντός και με κάθε τίμημα" έστειλε από τα Γρεβενά ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν για τη συμπλήρωση 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης στις 13 Οκτωβρίου 1912. Παρευρέθηκε στην επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του εθνομάρτυρα Αιμιλιανού. 

Στο μήνυμά του για την 108η επέτειο απελευθέρωσης των Γρεβενών ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) αναφέρει ότι "σε μια εποχή αυξημένης εθνικής επαγρύπνησης λόγω της κλιμακούμενης έντασης που συντηρεί η Τουρκία στο Αιγαίο, οι σημερινές εκδηλώσεις μνήμης λειτουργούν ως οδοδείκτης δείχνοντας προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να μη χάσουμε ως Έθνος τον προσανατολισμό μας. 

Η εθελοθυσία των κατοίκων των Γρεβενών και η απαράμιλλη προσήλωσή τους στα ιδανικά της πατρίδας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία θέλει αρετή, τόλμη και ομοψυχία. Το παράδειγμά τους είναι πυξίδα για κάθε Έλληνα, διότι η ελευθερία συνοδεύεται από την ευθύνη υπεράσπισης των κεκτημένων. 

Η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε με αίμα και πόνο και θα συνεχίσουμε να την υπερασπιζόμαστε δίχως ίχνος εκπτώσεων, έναντι παντός και με κάθε τίμημα".