O τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα στις δηλώσεις του στη ΝΟVA για τον αγώνα με τον Βόλο αναφέρθηκε στις νέες προσθήκες των Τσόλακ και Ουαγκέ
Aναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για το αν η προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα:

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε κάποια προβληματάκια, μιας και ούτε ο Ντιέγκο (σ.σ. Μπίσεσβαρ) ούτε ο Κάρολ (σ.σ. Σφιντέρσκι) μπόρεσαν να προπονηθούν και λογικά θα μείνουν εκτός αποστολής».

Για το αν θα προσφέρουν λύση για τον αυριανό (26/09) αγώνα οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν πρόσφατα:

«Σίγουρα μπορούν να μας δώσουν αρκετά πράγματα, γι’ αυτό το λόγο ήρθαν άλλωστε. Θα προτιμούσα να είχαν έρθει νωρίτερα, για να έχουν περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν και να μάθουν τη φιλοσοφία του παιχνιδιού μας. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι έτοιμοι γρήγορα, να ανταποκριθούν στις εντάσεις. Σε κάθε περίπτωση, υπολογίζουμε και στους δύο».

Για το σκεπτικό και τα κριτήρια επιλογής τους:

«Νομίζω ότι χρειαζόμασταν παίκτες σε αυτές τις δύο θέσεις, μετά και την πώληση του Τσούμπα (σ.σ. Άκπομ) κα του Λημνιού. Έχουν και οι δύο αρκετή ποιότητα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο ότι όση ποιότητα και να χεις, χρειάζεται υπομονή να ενσωματωθείς. Για παράδειγμα, είναι σα να έχεις την οικογένεια σου και ξαφνικά να μπαίνει ένα νέο μέλος. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Έχουν και οι δύο πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και περιμένουμε να μας βοηθήσουν. Ουσιαστικά, αυτό που κάναμε ήταν να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στους ποδοσφαιριστές που πουλήσαμε και πλέον φέραμε άλλους για να τους αντικαταστήσουν.

Για το αν περιμένει κι άλλες προσθήκες:

«Νομίζω ότι κανένας προπονητής στον κόσμο δε θα πει ότι δε θέλει καλύτερους ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα του. Αν έρθουν, καλώς να έρθουν, αν όχι, τότε κανένα πρόβλημα, εμπιστευόμαστε πάρα πολύ αυτό το γκρουπ, την ατμόσφαιρα, το κλίμα και τη νοοτροπία που έχει ξεκινήσει να χτίζει αυτή η ομάδα, και μακάρι να πάμε καλά ως το τέλος».

Για την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών του, δεδομένου ότι μετά τον αγώνα στη Ρωσία είχε δηλώσει πως είναι πολύ σημαντική, και το αν η ισορροπία βάλλεται με το πρόβλημα της απουσίας των Μπίσεσβαρ και Σφιντέρκσι:

«Σε γενικές γραμμές, πήγαν όλα αρκετά καλά. Αυτό που λέω πάντα ως προπονητής και θέλω να το περνώ στους ποδοσφαιριστές μου είναι ότι το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Άρα τώρα είναι αυτό με τον Βόλο. Εκεί επικεντρωνόμαστε και εστιάζουμε την προσοχή μας».

Όσον αφορά στην ομάδα που πρόκειται να αγωνιστεί, νομίζω πως έχουμε ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ, ποδοσφαιριστές με φιλοδοξία, όρεξη και θέληση να πετύχουν σε αυτήν την ομάδα. Αυτό που μένει να κάνουμε είναι να βρούμε ποιοι είναι κατάλληλοι, στο 100% ή ακόμα και περισσότερο, ώστε να μας φέρουν αύριο τη νίκη.

Κι αυτό γιατί – θεωρώ εγώ τουλάχιστον – δεν είναι δυνατόν ένας προπονητής να λέει ότι εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές του και στον αγωνιστικό χώρο να επιλέγει πάντοτε τους ίδιους. Ο προπονητής πρέπει και να το λέει αλλά και να το δείχνει με τις πράξεις του».

Για τον Βόλο και τις σκέψεις του ενόψει του αυριανού αγώνα:

«Όπως καταλάβαμε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο – και έτσι πιστεύουμε θα γίνει και με τον Βόλο – οι ομάδες αυτές έχουν μεγάλο κίνητρο απέναντι μας, έχουν θέληση να τρέξουν, να παλέψουν, να αποδείξουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό απέναντι σε μας. Κι εμείς, λοιπόν, πρέπει να αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο, να δείξουμε ίδια επιθετικότητα, διάθεση και θέληση, ώστε να εμφανιστεί και τελικά να υπερισχύσει η ποιότητα που έχουμε ως ποδοσφαιριστές και ως σύνολο.

Αύριο, αυτό θα συναντήσουμε, μια ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό, κλειστούς χώρους, πολλά τρεξίματα. Θα πιέσουν για λάθη. Οπότε κι εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας».