Το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο κ. Ζέρβας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, για την εξέλιξη παρεμβάσεων υπερτοπικής σημασίας, αλλά και για την πορεία υλοποίησης μεγάλων έργων, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης. Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου, το ειδικό χωρικό σχέδιο για το νέο γήπεδο της Τούμπας, το εμβληματικό έργο της ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη, τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου της πόλης, αλλά και τις εξελίξεις στο έργο του Μετρό.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος για την προώθηση του έργου κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος, μεταξύ άλλων παραχωρώντας δημοτική έκταση περίπου 10 στρεμμάτων. 

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν και ζητήματα από το χώρο του πολιτισμού. Ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε θερμά την κ. Σακελλαροπούλου για την προσωπική στήριξή της στο θεσμό των «Δημητρίων». Στα φετινά, ψηφιακά, «Δημήτρια» η πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει ενεργά, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο «Μη με ξεχάσετε», στο πλαίσιο αφιερώματος στις Εβραίες Μητέρες. 

Τη συνάντηση Ζέρβα-Σακελλαροπούλου απασχόλησε και ο νέος θεσμός του ευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που καθιερώνεται με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη απονομή, που τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη Θεσσαλονίκη, την οποία θα επισκεφθεί για πρώτη φορά ως πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η πόλη γιορτάζει τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσής της.