Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και εισάγεται στην αρμόδια Επιτροπή την Τρίτη το πρωί τονίζοντας: «Έχουμε σχέδιο και το υλοποιούμε με συνέπεια ότι είχαμε δεσμευτεί από την αρχή».

Επεσήμανε μεταξύ άλλων πως : “Στο ξεκίνημα της κρίσης είχαμε πει ότι θα κρατήσουμε δυνάμεις, γιατί το φθινόπωρο, το οποίο ήταν αβέβαιο, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, θα έπρεπε να μας βρει έτοιμους για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσης. Αν ακούγαμε τότε την αντιπολίτευση και εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες κραυγές από την πλευρά τους, σήμερα θα ήμασταν “χωρίς καύσιμα”! Δηλαδή δεν θα είχαμε την δυνατότητα να μπορούμε να στηρίξουμε τις κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενους, ανέργους, επιχειρήσεις”.

Ο Υπουργός εργασίας αναφέρθηκε αναλυτικά στις ανατροπές που φέρνει στα εργασιακά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή. Για την αναπλήρωση κατά το ήμισυ των ωρών που ο εργαζόμενος δεν παρείχε εργασία λόγω προληπτικής καραντίνας. Για την παράταση του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και της τηλεργασίας έως το τέλος του έτους, αλλά και την παράταση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων έως το τέλος Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού.

Ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε αναλυτικά στα εργασιακά, στην παράταση του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και της τηλεργασίας έως το τέλος του έτους, αλλά και την παράταση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων έως το τέλος Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού.