Δυο βαποράκια, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και χασίς, συνέλαβαν αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους  του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. συνέλαβαν χθες (18-09-2020) βράδυ 38χρονο Έλληνα, μέλος οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ποσοτήτων ηρωίνης. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, στα διόδια Μαλγάρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 17 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 572 γραμμαρίων, δυο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και χρηματικό ποσό, για το οποίο η αστυνομία πιστεύει πως προέρχεται από το εμπόριο ναρκωτικών.

Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης,  το οποίο οδηγούσε 33χρονος Ρομά και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δέματα κάνναβης συνολικού βάρος 3 κιλών και 436 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό 5.400 ευρώ, για το οποίο η αστυνομία πιστεύει ότι προέρχεται από εμπορία ναρκωτικών και δυο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, εντοπίσθηκαν 10 ταχυδρομικές επιστολές με παραλήπτες σε χώρες της Ευρώπης, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 228,4 γραμμαρίων. Ο δράστης αναζητείται.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία