Την στήριξή του στο project της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διατύπωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι θετικό ότι από τον σχεδιασμό για την ανάπλαση προκύπτει ότι εξασφαλίζεται περισσότερος ελεύθερος δημόσιος χώρος προς χρήση από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στην ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, επισήμανε ότι η φετινή ακύρωση της ΔΕΘ δεν θα είναι ένα καίριο χτύπημα για τον θεσμό, παρόλο που οι οικονομικές απώλειες τόσο για την πόλη, όσο και για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, είναι σημαντικές.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός στην διαδικασία της αναβολής της 85ης ΔΕΘ και ευχήθηκε να μην υπάρξει ξανά άλλη χρονιά με τέτοια κατάσταση, καθώς η ΔΕΘ είναι ένα μεγάλο γεγονός για όλη την χώρα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρουσίασαν την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας και του εκθεσιακού κλάδου διεθνώς υπό το πρίσμα της πανδημίας. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια λεπτομερή οπτικοακουστική παρουσίαση του σχεδίου της ανάπλασης, του ιστορικού των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και του προγραμματισμού των επόμενων.  

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπροσωπείας βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε κομβικά σημεία του εκθεσιακού κέντρου, όπου η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo περιέγραψε επιτόπου το σχέδιο της ανάπλασης.


Φωτορεπορτάζ Σίσυ Βασιλειάδου - Νώντας Στυλιανίδης