Πλούσιο είναι το μενού των διαδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Εκτός από το ΕΚΘ και την ΓΣΕΕ που δεν θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού, τα υπόλοιπα σωματεία και συνδικαλιστικοί κλάδοι θα δώσουν το παρών στους δρόμους της πόλης.

Μετά τις 17:00 το κέντρο της Θεσσαλονίκης  αναμένεται να είναι απροσπέλαστο λόγω των έξι διαφορετικών σημείων επτά διαφορετικών συγκεντρώσεων.

  1. Στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου αναμένεται να συγκεντρωθούν η ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ25 κ.α.
  2. Μισή ώρα νωρίτερα Λαϊκή Ενότητα και ΟΚΔΕ έχουν ανακοινώσει προσυγκεντρώσεις στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατίας και μετά θα ακολουθήσουν την συγκεκριμένη πορεία των συνδικάτων προς το Βελλίδειο.
  3. Στις 18:00 στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί η Ανεξάρτητη Ταξική Συγκέντρωση με την συμμετοχή πρωτοβάθμιων Σωματείων και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
  4. Την ίδια ώρα στην Καμάρα έχουν δώσει ραντεβού και ομάδες αντιεξουσιαστών διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση καταλήψεων από την αστυνομία.
  5. Στις 18:30 στην πλατεία ΧΑΝΘ θα συγκεντρωθούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
  6. Στον Λευκό Πύργο θα συγκεντρωθούν πολίτες με το σύνθημα «Όχι σε άλλο ένα lockdown στην Θεσσαλονίκη» ενώ αναμένεται να είναι και πολίτες που είναι κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.
  7. Τέλος, στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Ηλίας Κασιδιάρης και το κόμμα του «Έλληνες για την Πατρίδα» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση, ομιλία και πορεία προς το Βελλίδειο.