Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Μπεσίκτας στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και ο Αμπέλ Φερέιρα με τους συνεργάτες του προσπαθούν να έχουν έτοιμους τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου από κάθε άποψη. Για αυτό το λόγο το τελευταίο χρονικό διάστημα πέρα από την τακτική, το βάρος έχει πέσει και στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών των «ασπρόμαυρων». Όπως έλεγε η τεχνική ηγεσία σε αυτά τα καλοκαιρινά παιχνίδια μεγάλο ρόλο θα παίξει και ποιος θα έχει τις πιο πολλές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στο μεταξύ ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚμιλά με παίκτες που είναι υποψήφιοι στόχοι για όποια θέση χρειαστεί ενίσχυση ο ΠΑΟΚ και διαπραγματεύεται, αφού προηγουμένως ενημερώσει την ιδιοκτησία.

Ασφαλώς και το έργο του, θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Οι παίκτες που ήδη αποκτήθηκαν, είναι βασικό να μπορέσουν να ανταποκριθούν άμεσα στις απαιτήσεις της ομάδας και να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ στον πρώτο κρίσιμο αγώνα με την Μπεσίκτας στις 25 Αυγούστου. Εχει όμως την σημασία της και η συνεργασία με τον Φερέιρα, που έχει άποψη για τις μεταγραφές. Αλλωστε ο Πορτογάλος ζήτησε παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις (δύο χαφ και φορ).

Το βασικό αυτή την στιγμή, είναι πως θα ενισχυθεί η ομάδα για όλη την σεζόν. Αν για παράδειγμα φύγει ο Γιαννούλης, ο αντικαταστάτης του, πρέπει να είναι ισάξιος και καλύτερος.

Αν πουληθεί ο Ακπομ, όπως θέλουν στον ΠΑΟΚ, ο φορ που θα έρθει, πρέπει να είναι πολύ καλύτερος και αποδοτικότερος. Ακόμη, το που θα πάνε οι παίκτες που δεν υπολογίζονται, αν θα βρεθούν καλές ομάδες για να τους αξιοποιήσουν, είναι ένα θέμα. Για το οποίο βεβαίως δεν είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος, καθώς στα πλαίσια των «συμμαχιών» που έχουν αναπτυχθεί, πάντα δίνονται παίκτες σε ομάδες που θεωρούνται φίλα προσκείμενες με τον ΠΑΟΚ.