Τραγωδία στην Εύβοια με τρεις νεκρούς από τις πλημμύρες - ενώ αναζητείται και αγνοούμενος ηλικιωμένος στο Μπούρτζι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή έχουν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα, δύο ηλικιωμένοι 85 και 86 ετών, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα και ένα βρέφος 8 μηνών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια έκανε διακοπές στα Πολιτικά και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Το μπουρίνι εγκλώβισε την οικογένεια τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της το οποίο πλημμύρισε και το μωρό έχασε τη ζωή του.

Ολο το βράδυ στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Εγινε γιγαντιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκάδες απεγκλωβισμούς απο αέρος, με μηχανήματα, ακόμα και με λέμβους.

Δραματική έκκληση των κατοίκων στο Μπούρτζι

Πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους στο Μπούρτζι. Επίσης κάνουν έκκληση να μην μετακινηθεί κανείς. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν στα social media (διατηρείται η ορθογραφία των κειμένων): “Καλημέρα δυστυχώς πλυμμηρίσαμε!! Προσοχή μην προσπαθήσετε να βγείτε στο δρόμο. Όσοι μπορούν να ανέβουν σε δυόροφα. Η σε ψηλά σημεία του σπιτιού.”

«Κινδυνεύει πολύς κόσμος – Δύο φορές Μάνδρα είναι αυτό που ζούμε. Η στάθμη στα ισόγεια σπίτια είναι δύο μέτρα. Πνίγεται η αδερφή μου και ο γαμπρός μου στο σπίτι τους. Ισα που αναπνέουν, η μύτη τους μόνο είναι έξω από το νερό. Εγώ πρόλαβα και βγήκα τελευταία στιγμή κι ανέβηκα στην ταράτσα» είπε ο κάτοικος της περιοχής κ. Βαγγέλης που μετέφερε στον ΣΚΑΪ τα όσα συμβαίνουν.

Κόπηκε στην μέση η Εύβοια

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρών βροχοπτώσεων), που επικρατούν στην περιοχή της Εύβοιας, έχει διακοπεί στα κάτωθι σημεία:

· στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η έως την 45η χ/θ και

· στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Λεπούρων, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, σε πολλές επαρχιακές οδούς, στις περιοχές των Πολιτικών, των Ψαχνών, της Καστέλλας, του Αγίου Νικολάου Βασιλικού (Μπούρτζι), των Φύλλων του Βασιλικού και του Μαντουδίου.

Ενημερώνεται ο Μητσοτάκης

Από χθες βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές.