Στα 27 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τέσσερα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας και πέντε στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13. 

Στο μεταξύ, άρχισαν σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο, οι απευθείας πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ελεγχθεί σχεδόν το σύνολο των τουριστών που φτάνουν στην Ελλάδα και εφόσον ο αριθμός εκείνων που θα βρεθούν θετικοί είναι χαμηλός τότε με προσοχή και συνεχείς ελέγχους επιδημιολογικής επιτήρησης η τουριστική αγορά της Βρετανίας θα παραμείνει ανοιχτή. 

Το τεστ για τον κορωνοϊό θα κάνουν και τα 600 παιδιά της κατασκήνωσης στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, όπου την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν δύο θετικά κρουσματα: ένα σε μια 15χρονη και ένα σε μια ενδεκάχρονη. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη στην κατασκήνωση και συζητά με τους υπευθύνους της, προκειμένου να αρχίσει ο έλεγχος των περίπου 600 παιδιών που φιλοξενούνται.