"Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά μιας άλλης εποχής. Η αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής είναι ένα έργο πνοής για την πόλη μας»,  ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης κατά την επίσκεψη στην γέφυρα Περραιβού για να επιθεωρήσει τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο.

Όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το σχέδιο του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών τόνισε ότι το έργο είναι πρωτοποριακό και θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ θα προσφέρει και το υψηλότερο δυνατό επίπεδο οδικής ασφάλειας.

 

Ακολουθεί η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη:

«Η αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής είναι ένα έργο πνοής της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια. Όχι μόνο εξαιτίας του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι της τάξεως των 370 εκ ευρώ, αλλά κυρίως λόγω της βελτίωσης που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών, των συμπολιτών μας στην Θεσσαλονίκη, αλλά και του υψηλότερου δυνατού επιπέδου οδικής ασφάλειας που θα παρέχει σε όλους τους χρήστες.

Αυτό το έργο είναι πρωτοποριακό. Για πρώτη φορά στην χώρα μας γίνεται ένα τέτοιο έργο. Για αυτό αποφασίσαμε να έχει όνομα και ταυτότητα. Το ονομάσαμε ‘‘Thessaloniki- Flyover’’. Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους Τύπου όλες τις λεπτομέρειες και τα χρονοδιαγράμματα για την πραγματοποίηση αυτού του έργου. Πλέον η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα γενικότερα, μπαίνει σε τροχιά μιας άλλης εποχής».