«Τα όσα αποκαλύπτονται, μέσα από την ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Μιωνή και τη συνομιλία του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κ. Παππά, είναι συγκλονιστικά αλλά και αποδεικτικά για το πως αντιλαμβάνονταν τη διακυβέρνηση της χώρας οι άνθρωποι που αποκαλούσαν μαγαζί το Μέγαρο Μαξίμου», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του FLASH 99,4 και στους Σταύρο Οραήλογλου και Γιάννη Στρίκο.

 

Και πρόσθεσε: «Προκύπτουν τρία βασικά συμπεράσματα: Πρώτον, φαίνεται ο κ. Παππάς να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Και φέρεται να παραδέχεται σε επιχειρηματία ότι κάποιοι στην κυβέρνηση βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά λεφτά και ότι αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι δουλεύουν για τον εαυτό τους και όχι για το μαγαζί. Δεύτερον, επιβεβαιώνεται η δήλωση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, που έκανε τον Φεβρουάριο του 2020, ότι δηλ. συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Μιωνή. Δύο Υπουργοί συζητούσαν με επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και τρίτον, ο κ. Παππάς φαίνεται να ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον κ. Παπασταύρου, να βγει και να μιλήσει εναντίον της κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού» επισήμανε ο κ. Καλαφάτης και αναρωτήθηκε «εάν αυτές δεν είναι παρακρατικές μεθοδεύσεις, μοναδικές στη μεταπολίτευση, τότε ποιες είναι; Και προσέξτε τη συγκεκριμένη φρασεολογία με την οποία αυτοί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη διακυβέρνηση της χώρας και το Μέγαρο Μαξίμου, ως «μαγαζί».

 

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. «προκύπτει σειρά ερωτημάτων για τον κ Παππά: Αφού γνώριζε απ΄το 2016 ότι έχει στηθεί παραμάγαζο, τί έκανε μέχρι το 2019; Έκανε κάτι για να κλείσουν τα παραμάγαζα; Ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό; Τι γνώριζε ο κ. Τσίπρας; Αν τα συνδυάσει κανείς με όσα αποκαλύφθηκαν από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» σχετικά με παρακολουθήσεις ανθρώπων από συγγενείς υπουργών, διώξεις δημοσιογράφων και παρακολουθήσεις υπουργών αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε σε μια ζοφερή κατάσταση που σοκάρει τον οποιονδήποτε πιστεύει σ΄ένα κράτος δικαίου» τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

 

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά αποτελούν προπέτασμα καπνού για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σχετικά με δήθεν μίζα 2,5 εκ. ευρώ με παραλήπτη τον κ. Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «πρόκειται για μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα, καθώς ο ισχυρισμός αυτός ειπώθηκε πριν από 5 χρόνια, διερευνήθηκε από τέσσερις δικαστικούς, από το 2015 εως το 2019 και έχει αρχειοθετηθεί».