Κανονικά λειτουργούν από σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, νωρίς το πρωί, οι λαϊκές αγορές με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα μέτρα προστασίας ισχύουν, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά, αλλά και η υποχρεωτική απόσταση τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, τονίζει: "Τις ανοίξαμε (σ.σ. τις λαϊκές) με επιχειρήματα και όχι με ένα απλό τηλεφώνημα…". Θεωρεί ότι το άνοιγμα των λαϊκών έγινε "καθυστερημένα κατά την άποψη μας, αφού θα μπορούσε να έχει γίνει πριν από αρκετό καιρό".

Σημειώνει πως "όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ομοσπονδία μας προσπάθησε να πείσει την πολιτική ηγεσία να καταργήσει την εκ περιτροπής εργασία. Καταθέσαμε διαδοχικά υπομνήματα, προτάσεις και πιέσαμε με όσα μέσα διαθέταμε κι ότι "όλες αυτές οι ενέργειες είχαν ένα και μοναδικό σκοπό. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα κάτι που πλέον θα συμβεί".

Και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει: "Πλέον οι λαϊκές επιστρέφουν στην κανονικότητα. Πλέον όλοι οι συνάδελφοι μας θα έχουν εργασία. Ωστόσο σε κανένα σημείο δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να διατηρήσουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές και χωρίς προβλήματα".