Ανακούφιση για τους φίλους της Formula 1, καθώς έληξε η περίοδος αβεβαιότητας για την έναρξη του εφετινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε επίσημα ότι έδωσε την άδεια να γίνει το πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς στην πίστα Red Bull – Ring με τα ελεύθερα δοκιμαστικά να πραγματοποιούνται στις 3 Ιουλίου. Το Σάββατο στις 4 Ιουλίου θα γίνουν οι κατατακτήριες δοκιμές, ενώ μία ημέρα αργότερα θα έχουμε επιτέλους αγώνα. Μία εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσει στην ίδια πίστα ο δεύτερος αγώνας του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1, που θα γίνει –όπως και ο εναρκτήριος- κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό και μόνον με ελάχιστους δημοσιογράφους.

Η Αυστρία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη της χρονιάς, γιατί αν πάνε τα πράγματα στραβά θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η συνέχεια του εφετινού πρωταθλήματος. Νέα έχουμε και από άλλα…μέτωπα όμως. Το Ζάντβουρτ έριξε τελικά λευκή πετσέτα και θα επανέλθει στο πρωτάθλημα το 2021 μετά από 35 χρόνια απουσίας από τη Formula 1, επειδή οι Ολλανδοί ονειρεύονται να στήσουν έναν αγώνα με χαρακτήρα τεράστιου πάρτι και επίκεντρο τον τοπικό τους ήρωα, Μαξ Φερστάπεν.

Αρνητική είναι και η Σιγκαπούρη στο ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας του νυχτερινού Γκραν Πρι της, οπότε βγαίνει και αυτή εκτός προγράμματος. Το Βιετνάμ επιθυμεί να γίνει εφέτος ο παρθενικός αγώνας της Formula 1 στο Ανόι, ωστόσο θέλει να υπάρχουν στις εξέδρες θεατές, αφού η χώρα των περίπου 90 εκατ. κατοίκων δεν έχει θρηνήσει μέχρι σήμερα oύτε ένα θύμα από τον κορονοϊό! Πάντως ο Covid-19 βρίσκεται σε πλήρη έξαρση στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Μεξικό και τη Βραζιλία, οπότε θα είναι απίθανο να γίνουν εκεί αγώνες της Formula 1, αν δεν βελτιωθεί θεαματικά η κατάσταση και μάλιστα σχετικά σύντομα.