Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά την εμφάνιση συνεχών κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.
Στην Ξάνθη τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν επτά κρούσματα, ενώ στο δήμο Παιονίας του Κιλκίς εντοπίστηκε κρούσμα σε έγκυο στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Νέας Καβάλας. Στον ΕΟΔΥ σήμανε συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων σε Ξάνθη και Κιλκίς, με την κυβέρνηση να προχωρά σε μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.  
Η είδηση για την εμφάνιση κρούσματος κορωνοιού σε έγκυο που φιλοξενούνταν στη δομή προσφύγων στη Νέα Καβάλα ανησύχησε τους κατοίκους, που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Καθώς τα παιδιά της εγκύου μετανάστριας φοιτούν σε σχολεία της περιοχής, ο δήμαρχος Παιονίας έκλεισε προληπτικά έξι σχολεία, τέσσερα Δημοτικά, ένα Γυμνάσιο κι ένα Λύκειο. Οι μαθητές θα επανέλθουν στις τάξεις την ερχόμενη Τρίτη και αφού ολοκληρωθούν οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις στα σχολικά συγκροτήματα. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή της Νέας Καβάλας και έλαβαν δείγμα από 360 πρόσφυγες και μετανάστες και αναμένονται τα αποτελέσματα. Αρνητικό αποδείχθηκε, στο μεταξύ, το δείγμα που πάρθηκε από το νεογέννητο παιδί και από τη συνοδό της γυναίκας που εντοπίστηκε θετική στον κορωνοιό.
Στην Ξάνθη ο αριθμός των προσβληθέντων από κορωνοιό εκτιμήθηκε ότι υπερβαίνει το όριο ασφαλείας και από χθες διενεργούνται μαζικοί μοριακοί έλεγχοι. 
Την ίδια ώρα, μήνυμα μηδενικού εφησυχασμού στέλνουν οι ειδικοί, προειδοποιώντας για νέο κυμα έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας, εάν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.