Την αγωνία τους για τα ζητήματα ασφάλειας στη δημόσια υγεία λόγω του κορωνοϊού, λίγες μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εκφράζουν φορείς του τουρισμού στη Χαλκιδική, κάνοντας λόγο για σοβαρά κενά ασφάλειας στην διαχείριση υπόπτων περιστατικών που μπορεί να προκύψουν.
Εκπρόσωποι του κλάδου στην περιοχή της Χαλκιδικής, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταθέτουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η υποδοχή τουριστών ενδέχεται να αναζωπυρώσει την επιδημία στην χώρα μας, όπου ο πληθυσμός είχε μικρή έκθεση και άρα χαμηλά ποσοστά ανοσίας. 
Για το λόγο αυτό κρίνουν ότι είναι επιτακτική η δημιουργία υγειονομικών πρωτοκόλλων και η διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης του ιού, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς ενδεχόμενων κρουσμάτων εν τη γενέσει τους. 
Την επιστολή προς τον πρωθυπουργό υπογράφουν οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, του Επιμελητηρίου της περιοχής, της Ένωσης Ξενοδοχείων, της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής.