«Το ποδόσφαιρο αλλάζει…», αναφέρει στην αρχή του το αποκλειστικό δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας, Marca σο οποίο μεταφέρει πραγματικά μια από τις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις των κανονισμών του ποδοσφαίρου.

Στο σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι η FIFΑ ετοιμάζει ένα επίσημο έγγραφο μια έκθεση της ιατρικής επιτροπής της για την επανέναρξη του αθλήματος.

Σε αυτή θα συμπεριλαμβάνονται μια σειρά από προτάσεις της επιτροπής αλλά και ομοσπονδιών για διαφοροποιήσεις στη διεξαγωγή των αγώνων, οι οποίες θα τεθούν επί τάπητος. Κάποιες εκ των οποίων θα εγκριθούν και άλλες όχι.

Μια από τις προτάσεις που θα εγκριθεί είναι και αυτή των πέντε αλλαγών ανά ομάδα σε αγώνα. Μάλιστα, όπως αναφέρει επιτελικά στελέχη της ομοσπονδίας έχουν επιβεβαιώσει ότι το μέτρο αυτό θα «περάσει» αλλά δεν διευκρινίζεται εάν θα συνεχιστεί και μετά το πέρας του κορωνοϊού, ή αν θα ισχύσει μόνο για τα παιχνίδια των καλοκαιρινών μηνών.

Αυτό που διευκρινίζεται είναι πως οι αλλαγές θα γίνονται σε τρία σημεία μιας αναμέτρησης και πάλι όμως χωρίς να απαντά σε άλλα ερωτήματα που προκαλεί αυτή η… σημείωση.

Ανάμεσα σε όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα η πρόταση της αγγλικής ομοσπονδίας για ημίχρονα με μειωμένη διάρκειά και όχι 45 λεπτών όπως ισχύει δεν θα γίνει αποδεκτή καθώς η FIFA πιστεύει ότι αλλάζουν το πνεύμα του αθλήματος.