Η «Μπάρτσα» έχει χάσει μέχρι τώρα περίπου 50 εκ. από τις πωλήσεις εισιτηρίων και το μουσείο του συλλόγου, 39 εκ. από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και περίπου 20-25 από χαμένα διαφημιστικά έσοδα που προέρχονται από τις δράσεις του συλλόγου.

Ο συνολικός «αντίκτυπος» στα έσοδα κυμαίνεται ήδη μεταξύ 120 και 140 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον Καρντονέρ: «Αυτό γνωρίζουμε σήμερα. Σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες. Οι δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε πως «...μέχρι τον Φεβρουάριο βελτιώσαμε τον προϋπολογισμό, η θέση μας ήταν επιτυχής και ανυπομονούσαμε για ένα καλό τέλος του οικονομικούς έτους. Τότε όμως, τα πρωταθλήματα διεκόπησαν και τα έσοδά μας μειώθηκαν δραστικά».
Ο παράγοντας της Μπαρτσελόνα, επανέλαβε -πολύ πιο έντονα αυτή τη φορά- την πρόθεση του συλλόγου να βρει έναν χορηγό μακράς διάρκειας για την ονοματοδοσία του γηπέδου: «Τα έσοδα της πρώτης χρονιάς από αυτό (σ.σ. ονοματοδοσία) θα πάνε για τα θύματα του κοροναϊού και τα επόμενα 25 για εμπορικούς σκοπούς. Γιατί όχι;» είπε και πρόσθεσε για τις περικοπές στα συμβόλαια των αθλητών της «Μπάρτσα»: «Οι παίκτες ήταν πολύ θετικοί. Κατάλαβαν την κατάσταση από την αρχή. Είναι έτοιμοι να κάνουν αυτήν την προσπάθεια, επειδή γνωρίζουν ότι αυτή η κατάσταση είναι κάτι πολύ σοβαρό».
Σε ότι αφορά δε αφορά την πιθανότητα «επανεκκίνησης» της LaLiga τον Ιούνιο, ο Καρντονέρ ήταν πολύ προσεκτικός: «Κάθε μέρα έχουμε νέα δεδομένα. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, να φροντίζουμε τους παίκτες μας και την υγεία τους. Αυτή είναι η Νο1 προτεραιότητα, αλλά και το Νο2 και το Νο3... Δεν θα πάρουμε ρίσκο. Θέλουμε να επιστρέψει ο ανταγωνισμός με τον ασφαλέστερο τρόπο. Εάν όχι, δεν θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε. Μιλάμε για ανθρώπους, τη ζωή τους και τις οικογένειές τους».

Επιστρέφοντας στον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στη Μπαρτσελόνα η πανδημία, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου πρόσθεσε πως «...το πρωτάθλημα ενδέχεται να παίζεται με κλειστές πόρτες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Όσοι πληρώνουν συνδρομή στο κλαμπ θα έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους ανθρώπους που προέρχονται από το εξωτερικό. Οι μεταγραφές θα περιοριστούν και σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ευρώπη θα υπάρξουν ανταλλαγές».

Και κατέληξε πως αναμένει χαμηλότερα έσοδα την επόμενη σεζόν: «Ετοιμάζουμε τον προϋπολογισμό για την επόμενη σεζόν και θα προσαρμόσουμε τα έξοδά μας, ανάλογα με τα έσοδα που θα έχουμε. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν το κλαμπ θα υποφέρει στο να διατηρήσει την ποιότητα της ομάδας μας. Αυτό δεν θα συμβεί. Επειδή η βασική οικονομική μας κατάσταση είναι σταθερή (σ.σ. το κλαμπ είχε συνολικά, καθαρά κέρδη 190 εκατ. Ευρώ από το 2011 και μετά), αυτό δεν θα μας επηρεάσει με τον ίδιο τρόπο όπως θα γίνει σε άλλα κλαμπ».