Από κορωνοϊό προσβλήθηκε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις του συνεργείου με έδρα τα Κωνσταντινουπολίτικα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 


Ο υπάλληλος έκανε χρήση ειδικής άδειας όταν, στις 27 Μαρτίου, όταν, όπως δήλωσε στον προϊστάμενό του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, ανέβασε πυρετό. Αμέσως παρατάθηκε η άδειά του και παρέμενε εκτός περιβάλλοντος εργασίας.

Την Παρασκευή 10/4/2020 το απόγευμα, ο δήμος Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε από την σύζυγό του που είναι υπάλληλος στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάδη και από την ΠΕΔ, ότι ο υπάλληλος εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ. Εκεί διαπιστώθηκε και βεβαιώθηκε πως είναι φορέας του ιού.

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης, "όλο το προηγούμενο διάστημα στην εργασία είχε στην κατοχή του και έκανε χρήση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας, καθώς η διοίκηση είχε μεριμνήσει επαρκώς.  Η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν, λειτουργούσε από καιρό με τις πρόνοιες του νόμου, με προσωπικό που εναλλάσσεται ανά εβδομάδα κατά 50% και όλα τα μέτρα ασφαλείας".

Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι "σε επικοινωνία με υπερκείμενες υγειονομικές αρχές δόθηκαν οδηγίες και διαβεβαιώσεις πως η περιγραφόμενη κατάσταση δεν συνιστά λόγο ανησυχίας καθώς το χρονικό διάστημα απουσίας του φορέα από το περιβάλλον εργασίας ήταν ικανά αποτρεπτικό για τη διασπορά του ιού. Παρόλα αυτά η Διοίκηση του Δήμου, παρά το γεγονός πως δεν ενημερώθηκε πρωτογενώς αλλά από άλλες πηγές, ενήργησε άμεσα λόγω της αυξημένης εγρήγορσης και μέριμνας ενημερώνοντας το ίδιο βράδυ (Παρασκευή 10/4) μέσω των διευθυντών και τμηματαρχών όλους τους υπαλλήλους που είχαν ως έδρα εργασίας τους τον εν λόγω χώρο. Επιπλέον προχώρησε σήμερα Σάββατο 11/4 σε απολύμανση του χώρου".

Ήδη, η υπηρεσία στα Κωνσταντινουπολίτικα λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας και μόνον για λόγους φύλαξης του χώρου και για έκτακτη ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ε. Κυριζίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα με τον υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενημερώθηκαν για την κλινική του κατάσταση, η οποία είναι καλή, με ελαφρά συμπτώματα της νόσου και του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, "με ενέργειες του Δημάρχου θα υπάρξει άμεση μέριμνα και για το οικογενειακό περιβάλλον του υπαλλήλου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλεια του".