Δεύτερο κρούσμα επίθεσης αδέσποτων σκύλων σημειώθηκε, μέσα σε λίγες μέρες, σε βάρος κατοίκου του Δήμου Νεάπολης Συκεών.


Τα αδέσποτα επιτέθηκαν σε περαστικό σε κεντρικότατο σημείο του δήμου, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, τον Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε αντιλυσσικό εμβόλιο καθώς, όπως προκύπτει από τις ιατρικές γνωματεύσεις, οι γιατροί έκριναν ότι από την περιγραφή του το ζώο ενδεχομένως να έπασχε από λύσσα.

Το γεγονός κατήγγειλε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο, Ηλ. Ζάχαρης. "Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης να τους ενημερώσουμε. Η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων του δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη, ειδικά την εποχή του κορωνοϊού, στην οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν πρέπει να επιβαρύνεται για κανέναν λόγο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε έτσι ώστε στις δύσκολες ημέρες που περνάμε να μην μένουν χωρίς τροφή τα αδέσποτα του Δήμου μας" δήλωσε και πρόσθεσε:

"Ο δήμος πρέπει να συντονίσει τον εθελοντισμό και να διακινήσει τη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, η οποία είναι και ένδειξη ανθρωπιάς, αλλά και ένα σοβαρό προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια. Θα είμαστε στο πλευρό κάθε χρήσιμης πρωτοβουλίας".