Καλά εξοπλισμένοι ήταν οι ληστές των ΑΤΜ, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, σε χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη. Διέθεταν από μάσκες και συσκευή πεπιεσμένου αερίου, ως ειδικές φόρμες!


Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας για το θέμα:

Η άμεση κινητοποίηση Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και της Ε.Κ.Α.Μ. οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη 2 ατόμων οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων ΑΤΜ.

Για το σκοπό, αυτό από τη Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα αποτελούμενη από αστυνομικούς των Τμημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.


Πρόκειται για δύο (2) 41χρονους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού σε απόπειρα και κατ΄εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, βία κατά δικαστικών προσώπων και κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-03-2020) οι ανωτέρω επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και φορώντας ολόσωμες φόρμες λευκού χρώματος καθώς και αποκριάτικες μάσκες προκειμένου να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους, μετέβησαν σε ΑΤΜ τραπεζικού υποκαστήματος το οποίο είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου στην περιοχή του Δρυμού και προκάλεσαν έκρηξη χωρίς όμως να αφαιρέσουν τις κασετίνες.



Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς των προαναφερόμενων υπηρεσιών και συνελήφθησαν παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.




Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα την 08-02-2020 οι δυο ημεδαποί επιβαίνοντες στο ίδιο όχημα, μετέβησαν σε ΑΤΜ τραπεζικού υποκαστήματος στην περιοχή της Λητής, το οποίο ήταν επίσης τοποθετημένο σε πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου και προκάλεσαν έκρηξη πλην όμως δεν αφαίρεσαν τις κασετίνες του μηχανήματος.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες προκάλεσαν την έκρηξη με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου (PLOFKRAAK).


Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία