Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πραγματοποίησε σήμερα (23/3) εκτάκτως τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ. για το μέλλον της εφετινής σεζόν αφού ο ελληνικός αθλητισμός στο σύνολο του έχει κατεβάσει… ρολά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Στις 12 Μαρτίου ανακοινώθηκε η αναβολή των δραστηριοτήτων και σήμερα πάρθηκε η απόφαση για οριστική διακοπή η οποία δεν έχει ισχύ μόνο αν την λάβει ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Παρεμπιπτόντως, οι ομάδες συμφώνησαν με ψήφους 14-0 ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει λόγω των συνθηκών που επικρατούν και συζητούν τρόπους για το πώς θα το στηρίξουν ώστε να είναι ασφαλείς σε τυχόν αγωγές των παικτών που ενδεχομένως να ζητήσουν όλα τα χρήματα που αναγράφονται στα συμβόλαιά τους.
Αν, λοιπόν ο Λευτέρης Αυγενάκης ως επικεφαλής της Πολιτείας στο κομμάτι του αθλητισμού πάρει απόφαση περί διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω ανωτέρας βίας και ιδιαίτερων συνθηκών από τη στιγμή που δεν λειτουργεί τίποτα στην χώρα, τότε οι ομάδες θα είναι 100% καλυμμένες.
Πλέον τα ζητήματα που είναι ανοιχτά είναι αν θα αναδειχτεί πρωταθλητής, ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, τι θα γίνει με τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».
Η τηλεδιάσκεψη είναι σε εξέλιξη κι αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ.