Κοντά στους πολίτες του ακριτικού Έβρου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον Έβρο έφτασε σύμφωνα με το SKAI λίγο μετά τις 10.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος το μεσημέρι θα υποδεχθεί της ηγεσία της ΕΕ προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα μετά την έλευση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεσημέρι θα φτάσουν επίσης στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν – περίπου στις 15:30 – από τον έλληνα πρωθυπουργό και τους επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Μισέλ , Φον ντερ Λάιεν και Σασόλι  στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.