H επίθεση με πυροβολισμούς σε κατάστημα ενδυμάτων στην οδό Μοναστηρίου στις αρχές Φεβρουαρίου, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως δράστης φέρεται 22χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο ελληνικής καταγωγής άνδρας κατηγορείται ότι πυροβόλησε τέσσερις φορές με πιστόλι, σημαδεύοντας την οροφή του καταστήματος , χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός και χειροδικία εναντίον του από υπάλληλο της επιχείρησης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

 Ο 22χρονος  φέρεται να  αποχώρησε, αλλά επανήλθε λίγο αργότερα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και κρατώντας το όπλο, ενώ μετά τους πυροβολισμούς διέφυγε με δίκυκλο που οδηγούσε συνεργός του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Μετά από ενδελεχή έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα βραδινές ώρες την 01-02-2020, μετά από διαπληκτισμό και χειροδικία σε βάρος του από υπάλληλο καταστήματος ενδυμάτων – υποδημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μοναστηρίου, επανήλθε στο χώρο και με χρήση πιστολιού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, έβαλλε προς την οροφή του καταστήματος τέσσερις φορές και αποχώρησε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε συνεργός του»