Μέτρα στήριξης υπέρ των κατοίκων αλλά και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις της επιδημίας σε οικονομικό πεδίο.

Το οικονομικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί δέσμη μέτρων για τον κορωνοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για ορισμένες ομάδες πολιτών και επιχειρήσεις.

Το μέτρο αυτό, αν ανακοινωθεί τελικά, αναμένεται να δώσει ανάσες ρευστότητας με προσωρινή αναστολή φορολογικών ίσως και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τη στήριξη επιχειρήσεων και κλάδων που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Παράγοντες του ξενοδοχειακού κλάδου ανέφεραν ότι θα ετοιμάσουν προτάσεις, τις οποίες θα παρουσιάσουν σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα και εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και του ενδεχόμενου μηχανισμού έκτακτης υποστήριξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Προσέθεσαν ότι είναι πρόωρη ακόμη μια εκτίμηση για τις απώλειες στον κλάδο, αν και, όπως είπαν, δεν υπάρχει κύμα ακυρώσεων για τους τουριστικούς προορισμούς. Κατ’ αυτούς, τέλος, «κλειδί» θεωρείται η αλλαγή του τρόπου ακυρώσεων, έτσι ώστε να διευκολύνεται ο πελάτης με την επιστροφή της προκαταβολής.