Την πρώτη πραγματικά πολύ μεγάλη «βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έριξε η UEFA αναφορικά με παραβιάσεις των κανονισμών περί Financial Fair Play. Στο στόχαστρο τους τελευταίους μήνες βρισκόταν η Μάντσεστερ Σίτι και πράγματι οι «πολίτες» είναι αυτοί που βλέπουν το πιο σκληρό πρόσωπο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, καθώς οι πρωταθλητές Αγγλίας τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό δύο ετών από το Champions League, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2020-21 και παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Η Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχη από την Πειθαρχική Επιτροπή του Financial Fair Play, καθώς προσκόμισε «φουσκωμένα» οικονομικά στοιχεία για τα έσοδά της κατά τον έλεγχο του FFP. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε ήδη σε εξέλιξη έρευνα για τα οικονομικά των «πολιτών», μέσω e-mail και έγγραφων που είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» τον Νοέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε την μεγάλη χορηγία «ETIHAD» ύψους 80 εκατ. ευρώ, άρα δεν υπήρχαν ουσιαστικά έσοδα, αλλά απ’ ευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα έγγραφα, μόλις τα 9,5 εκατ. ευρώ της χορηγίας για τη σεζόν 2015-16 έρχονταν από την «ETIHAD», ενώ τα υπόλοιπα αποτελούσαν χρηματοδότηση από την οικογένεια Μανσούρ, «ABU DHABI UNITED GROUP».