Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη στη χώρα μας, με τους γιατρούς, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα νοσοκομεία, που ήδη ασφυκτιούν, να επιβαρύνονται περαιτέρω, καθώς δεκάδες άνθρωποι χρειάζεται να νοσηλευθούν λόγω γρίπης. 

Την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή το διάστημα 3 με 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, άλλοι 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης και 87 χρειάστηκε να νοσηλευτούν για να τις αντιμετωπίσουν. 25 από αυτούς εισήχθησαν σε ΜΕΘ. 
Από την αρχή της περιόδου γρίπης έως και την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί 53 θάνατοι και 187 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 169 με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 
Την τελευταία εβδομάδα έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ τουλάχιστον 3 παιδιά, ηλικίας έως 9 χρόνων και ένας νέος άνθρωπος που κατατάσσεται στην ηλικιακή κατηγορία 20 έως 29 χρόνων. Οι ειδικοί εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα η δραστηριότητα της γρίπης θα σταθεροποιηθεί και δε θα συνεχίσει να ανεβαίνει.
Συνήθως στα μέσα Φεβρουαρίου κάθε περίοδο γρίπης καταγράφεται η κορύφωση της επιδημίας, η οποία μπορεί να παραμείνει σε αυτή τη φάση, υψηλή αλλά σταθερή, περίπου δυο εβδομάδες, πριν αρχίσει η υποχώρηση του κύματος γρίπης.