Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στο Δήμαρχο Κ. Ζέρβα και στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιο για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιο Γεωργαντά. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι κ. Γ. Αβαρλής, Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ε. Φωτόπουλος, Γεν. Γραμματέας του Δήμου.

Συζητήθηκε η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης με την αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών μέσων. Ο Υφυπουργός παρουσίασε το έργο που επιτελεί αυτή την εποχή το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, με την αναβάθμιση των ΚΕΠ να βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα. Όπως επισήμανε ο ίδιος, προχωράνε τα πιλοτικά προγράμματα αναβάθμισης των πληροφοριακών τους συστημάτων, προστίθενται  νέες υπηρεσίες και θα υπάρξει σύντομα νέο αρχιτεκτονικό πρότυπο για το σύνολο των κέντρων. Απώτερος στόχος είναι η ελαχιστοποίηση προσέγγισης στα ΚΕΠ, μόνο για αυτούς που δεν χειρίζονται υπολογιστή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συμβολή του Υφυπουργού είναι πολύ σημαντική καθώς με το συνεχές και συστηματικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει, αναμένονται σύντομα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Συμπλήρωσε επίσης  ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης  είναι έτοιμος  και έχει ολοκληρωμένη  πρόταση για τα ΚΕΠ. Επισήμανε δε την ανάγκη  της  διασύνδεσης υπηρεσιών για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών ειδικά για το σύνολο των πιστοποιητικών του Δημοτολογίου και την έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ. Τόνισε επίσης την ανάγκη  ψηφιοποίησης του αρχείου της  Δημοτικής Τηλεόρασης όπου και ολοκληρώνεται  η καταγραφή του.

Σε δηλώσεις που παρέθεσαν με το πέρας της συνάντησης εξέφρασαν αμφότεροι την ικανοποίηση από τη συνεργασία καθώς διαπιστώθηκε συναντίληψη για τα θέματα απλούστευσης των υφιστάμενων διαδικασιών και υψηλός βαθμός ετοιμότητας και από τις δύο πλευρές για την υλοποίηση των σχεδιασμών.