Άμεση ήταν η παρέμβαση των αρχών σε σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μετά τη διαπίστωση ότι δύο αδέρφια, μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, είχαν εμφανίσει συμπτώματα ψώρας στην αρχή της εβδομάδας.

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός δήλωσε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ωστόσο, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε τα τέσσερα από τα πέντε σχολεία που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα να παραμείνουν κλειστά χθες και σήμερα, για να γίνουν εργασίες καθαριότητας, αφού έχουν κοινή είσοδο. Αύριο, όπως είπε ο δήμαρχος, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, για να γίνει απολύμανση. 
Στο σχολικό συγκρότημα που καταγράφηκαν τα δύο κρούσματα ψώρας στεγάζονται τρία Δημοτικά Σχολεία, το 5ο, το 8ο και το 20ο, με το τελευταίο να συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, εκτός από αύριο. Παράλληλα υπάρχουν και δύο Νηπιαγωγεία, που επίσης μένουν κλειστά. 
Η ψώρα είναι μια μεταδοτική δερματική πάθηση που προκαλείται από τα ακάρεα της ψώρας και προκαλεί έντονο κνησμό. Μεταδίδεται με στενή επαφή ή σε χώρους με συνθήκες διαβίωσης έντονου συνωστισμού, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί και κατασκηνώσεις.