Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπειθαρχία συνέστησαν οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Κορωνοϊού στη χώρα μας.


Μόλις έγινε γνωστό ότι η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που επέστρεψε από το Μιλάνο πριν από λίγες ημέρες, νόσησε από τον ιό, ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προστασία του κοινού.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και ακολουθεί την ενδεδειγμένη αγωγή, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ είναι σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης των ατόμων του οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλοντος αλλά και όσων βρέθηκαν κοντά της κατά την πτήση της επιστροφής από το Μιλάνο.

 «Να υπάρχει ψυχραιμία και ηρεμία κι ενημέρωση σωστή. Θα ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Η οργάνωση και η συνεργασία θα μας κάνουν να έχουμε καλά αποτελέσματα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Να ακούμε τους ειδικούς που γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους. Προσομοιάζει με τον ιό της γρίπης. Τα πιο πολλά θα είναι ασυμπτωματικά. Ο κόσμος αν αισθάνεται ότι έχει συμπτώματα να μείνει σπίτι του και να συμβουλεύεται τον γιατρό του», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός. Το μόνο που πρέπει να υπάρξει είναι ψυχραιμία. Εμείς είμαστε εδώ ως περιφέρεια για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Πρέπει να παραμείνουμε απολύτως ψύχραιμοι. Αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση και αυτοπειθαρχία. Ο καθένας να απευθύνεται στον γιατρό του και να ακολουθεί οδηγίες. Κανένας λόγος πανικού. Ενεργοποιήσαμε τα πρωτόκολλα που χρειάζονται προληπτικά και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.