Μια μικρή γεύση από την κατάσταση που επικρατεί στις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης έδωσε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Νίκος Ταχιάος, θέλοντας να ξεδιαλύνει, όπως είπε, την όποια σύγχυση γύρω από την πορεία του έργου.


Ο κ. Ταχιάος έδωσε στη δημοσιότητα τρία βίντεο όπου καταγράφεται η μετακίνησή του μεταξύ των σταθμών της βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Ευκλείδη με εργοταξιακό όχημα.
Μάλιστα, ο κ. Ταχιάος επισημαίνει ότι η μετακίνηση σε μία εκ των δύο σηράγγων του Μετρό ήταν μέχρι σήμερα αδύνατη, γιατί γινόταν σε πλήρη ανάπτυξη εργασίες σκυροδέτησης της σιδηροδρομικής επιδομής. «Ακόμη κι αν απέχουμε πολύ από την ώρα που θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι όποιες δοκιμές και ακόμη περισσότερο από τον Απρίλιο του 2023, οπότε και δεσμευτήκαμε να το παραδώσουμε οριστικά στην εταιρία που θα αναλάβει την λειτουργία του και τους Θεσσαλονικείς, η εικόνα μηδενισμού ενός μεγάλου έργου πρέπει να ανατραπεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος.
Σε μία άλλη εξέλιξη γύρω από το έργο του Μετρό, οριστική είναι πλέον η απόφαση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για την απόσπαση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου.

Δείτε τα βίντεο: