Το 2019 έφυγε με μία μεγάλη είδηση για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου βίωσε έναν πολύ άσχημο πρώτο γύρο στη Basket League (3- 10) και ο κίνδυνος του υποβιβασμού έδωσαν το... σύνθημα στο Ιβάν Σαββίδη, που έδωσε εντολή να γίνει άμεσα το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο με ένα διπλό πρωτοχρονιάτικο δώρο!
Ο Μπόμπι Μπράουν και ο Κλιντ Τσάπμαν συμφώνησαν με τον Δικέφαλο του Βορρά και αναμένονται στην Θεσσαλονίκη για να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή και να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να ξεφύγει από αγωνιστικό τέλμα του τελευταίου διαστήματος.

Εμπειρία και ποιότητα

Το deal με τον Μπράουν «ακούστηκε» στην Ευρώπη, αφού ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένα μεγάλο όνομα, ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία και ποιότητα. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ο 35χρονος πλέι-μέικερ έχει τις παραστάσεις και την κλάση να ηγηθεί άμεσα στον ΠΑΟΚ, δίνοντας σκορ, λύσεις, καθαρό μυαλό και οργάνωση, στοιχεία που πάντα είναι κομβικά στο παρκέ.

Δεν χρειάζεται άλλωστε να πούμε και πολλά για τον Μπράουν: Πριν δύο χρόνια, ο Αμερικανός ήταν στο ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς και έπαιζε στο πλευρό του Τζέιμς Χάρντεν (20 παιχνίδια με 5,7 πόντους μ.ο), ενώ στο τέλος της σεζόν 2017-2018 πέρασε από τον Ολυμπιακό, χωρίς πάντως να αφήσει το στίγμα του.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αγωνίστηκε επίσης σε Κινγκς, Τίμπεργουλβς, Χόρνετς, Κλίπερς, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία και από την Euroleague, έχοντας μάλιστα ως σημαντικό highlight στο ενεργητικό του την μαγική εμφάνιση απέναντι στη Φενέρ (41 πόντοι). Στο τέλος της ίδιας σεζόν μάλιστα, κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ της Euroleague ως μέλος της Σιένα.

Είναι προφανές: Ο Μπόμπι Μπράουν έρχεται για να ηγηθεί του ΠΑΟΚ και να τον... τραβήξει από το χέρι στα δύσκολα.